Lezing Peter Wollaert over Agenda 2030

sociaal-agogisch werk

Wat is de inhoud, het belang en de reikwijdte van Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling? Waarom is deze tekst zo innovatief? Wat is het ambitieniveau van de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) om onze wereld te veranderen? Hoe gaat het met België? En hoe kunnen we deze Agenda 2030 gebruiken als instrument voor de duurzaamheidsbeoordeling van organisaties in het hoger onderwijs en voor studentenprojecten en papers? Hoe worden we SDG-proof? En vooral: hoe kan iedereen bijdragen tot dit actieplan voor een betere wereld?

Het studiegebied sociaal agogisch werk van VIVES Kortrijk organiseert op dinsdag 13 november 2018 een Engelstalige lezing over dit onderwerp door Peter Wollaert, directeur van CIFAL Vlaanderen. Peter Wollaert was directeur van de social profit-organisatie Kauri (nu The Shift), die tijdens zijn mandaat het grootste netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in België werd. In 2012 werd hij docent bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de Vlerick Business School in Gent en Leuven en in augustus 2013 werd hij ook aangesteld als manager van het Vlerick Forum voor Sociaal Ondernemerschap. In oktober 2013 werd hij benoemd tot Associated Fellow van UNITAR in Genève. In februari 2018 werd Wollaert verkozen tot voorzitter van de Verenigde Naties voor Vlaanderen.

De lezing vindt plaats in aula 't Forum van de campus en is gratis, maar aanmelden voor 12 november is verplicht. Let op: de lezing wordt gehouden in het Engels.

Inschrijvingen gesloten

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit.
Deel dit via