Slotevenement Entomospeed: versnellen van insectenkweek

Tijdens het onderzoeksproject Entomospeed werden diverse aspecten van insectenkweek bestudeerd met als doel om het proces van grootschalige insectenkweek te versnellen. Op basis van plantaardige reststromen werden de nutritionele behoeften van de insecten vastgesteld en uitgetest op grootschalige kweek.

Concreet resulteert dit in een kweek op pilootschaal waarbij 250 kilogram meelwormen per week geoogst kunnen worden en 500 kilogram zwarte soldatenvlieglarven. Door het uitwerken van diverse automatisatieconcepten, waarbij de kweek via verschillende sensoren opgevolgd kan worden, daalt de handenarbeid.

De onderzoeksresultaten van het project worden toegelicht en er wordt dieper ingegaan op de automatisatiemogelijkheden in de insectenkweek. Iedereen die interesse heeft in de resultaten en de opkweek van insecten is meer dan welkom! Deelnemen is gratis. Het is wel verplicht om aan te melden. Dit kan tot en met 21 november 2019.

Let op: er wordt een lunch voorzien waarin insecten verwerkt zijn. Indien je dit liever niet hebt, vermeld dit dan in het vak met dieetwensen.

banner_Entomospeed.jpg
Deel dit via