SID-in-beurs in Antwerpen

SID-in staat voor "studie-informatiedagen", bedoeld voor laatstejaars secundair. Wil je na het secundair verder studeren? Of wil je liever werken? In januari en februari maak je tijdens de SID-ins kennis met onderwijsinstellingen, opleidingen en beroepen.

Laatstejaars secundair onderwijs maken op studie-informatiedagen (SID-ins) kennis met studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. De  SID-in Antwerpen is een samenwerking tussen  de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) van Antwerpen en het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Uiteraard vind je er ook de stand van hogeschool VIVES. We vertellen je graag meer over de bacheloropleidingen en graduaatsopleidingen van onze zes verschillende studiegebieden. Neem zeker onze studiegebiedbrochures mee en de lessentabellen. Docenten van de verschillende opleidingen geven graag antwoord op alle mogelijke vragen.

Alle informatie over de SID-in-beurzen  vind je op deze site: onderwijs.vlaanderen.be/sidin-leerlingen.

Data en openingsuren

Voor je klas is de SID-in toegankelijk op:

  • donderdag 6 februari 2020 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur
  • vrijdag 7 februari 2020 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

Voor jezelf, alleen of met je ouders of vrienden is de SID-in open op:

  • zaterdag 8 februari 2020, doorlopend van 10 tot 16 uur

Hoe te bereiken?

Met de auto:

Vanuit Brussel via de E19: afrit 5a Antwerpen-Centrum. Aan de verkeerslichten linksaf, richting Singel-Zuid volgen en aan de 2de verkeerslichten rij je linksaf de Jan Van Rijswijcklaan op.
Vanuit Gent via de E17: neem afrit 5 Wilrijk/Berchem op de ring en daarna tweemaal rechts afslaan.
Vanuit Breda, Hasselt of Turnhout: volg de ring richting Brussel en neem vervolgens afrit 5 Wilrijk. Aan de verkeerslichten staat de pijl 'Antwerp Expo', het Crowne Plaza Hotel rij je links voorbij.

Met het openbaar vervoer:

Neem de trein naar het station Antwerpen-Centraal. Daarna neem je tram 2 (richting Hoboken) of tram 6 (richting Olympiade), die voor de ingang van Antwerp Expo stopt. Er is ongeveer om de 5 minuten een tram.
 
Bus 25 : UZA Wilrijk – Groenplaats
Bus 26 : Aartselaar – Neerland – Wilrijk – Groenplaats
Bus 27 : Middelheim – Valaar – Centraal Station Bus 298 : Berchem – Boom
Bus 38 : Merksem – Antwerpen Zuid Bus 17 : Centraal station – Wilrijk – UZA
Bus 22 : Groenplaats – Valaar – Wilrijk – Bloemenveld

Deel dit via