Robocontest

Op maandag 27 mei 2019 is het weer zover: dan vindt de 14e editie van de robocontest in VIVES plaats. De robocontest staat open voor leerlingen uit het secundair onderwijs die aan STEM doen.

De robocontest is een wedstrijd met lijnvolgrobots, dit tussen verschillende secundaire scholen uit West- en Oost-Vlaanderen. Alle STEM-richtingen komen in aanmerking, zowel uit het ASO als het TSO.

Het doel van de robocontest is om met een robotwagentje autonoom een lijn te volgen via een sensor(en). De wedstrijd bestaat erin om zo vlug mogelijk en zo ver mogelijk het parcours af te leggen dat gradueel moeilijker wordt. Deelnemers kunnen zelf een robot bouwen, of meestrijden met een aangekochte robot. Deelnemen kan in teams (maximum vier leerlingen) of individueel. 

We voorzien per graad een categorie met robots LEGO mindstorms of andere robots.

Een voorbeeld van een heel eenvoudig te programmeren robot, zowel voor TSO als ASO, vind je hier. Dit type robot kan gratis uitgeleend worden bij ons op de hogeschool. Daarnaast kunnen ook LEGO mindstorms Ev3 sets of extra sensoren gratis ter beschikking gesteld worden. Zo hoeft u niet noodzakelijk eigen robots aan te kopen. Reserveren kan via [email protected]

De robocontest vindt plaats op maandag 27 mei 2019 in Hogeschool VIVES, studiegebied industriële wetenschappen en technologie aan onze campus in Kortrijk, georganiseerd door de cel wetenschapscommunicatie en de opleiding bachelor in de elektronica-ICT

Wil je samen met je leerlingen werken aan het STEM-actieplan, doe dan mee aan de Robocontest. De wedstrijd past perfect in verschillende STEM-onderwerpen.

Kostprijs

De inschrijving kost 5 euro per deelnemer (gratis voor de begeleidende leerkracht). Een drankbon en een BBQ-maaltijd is inbegrepen. Supporters allerhande zijn van harte welkom. Er is plaats voorzien om de wedstrijd als toeschouwer goed te volgen. Er zijn mooie prijzen voorzien per categorie en uitgaande dat deelnemen belangrijker is dan winnen voorzien we voor iedereen een leuke attentie. Er zijn o.a. voor €120 prijzenpakket vanwege Paintball Valley, vele bioscooptickets en prijzen voor de beste scholen.

Aanmelden kan via [email protected]

Tijdschema

12.15 u: BBQ voor iedereen en testritten
13.30 u: eerste ronde
14.30 u: tweede ronde
15.30 u: prijsuitreiking

Reglement

Bekijk hier het volledige reglement van de robocontest:

Wedstrijdreglement

Winnars editie 2019

1e graad 1e plaats: VTI Deinze team Capek
1e graad 2e plaats: VTI Deinze team Thanos
2e graad 1e plaats: VTI Waregem team Robit
2e graad 1e plaats: VTI Waregem team SAM
3e graad 1e plaats: VTI Waregem team Tesla
3e graad 1e plaats: VTI Waregem team S-Wagon

Winnaars editie 2018

Winnaar 1e graad - Mindstorms robot - VTI Aalst

8579.JPG

Winnaar 2e graad - Mindstorms robot - VLOT Lokeren

8584.JPG

Winnaar 2e graad - robot eigen ontwerp  - VTI Waregem

8588.JPG

Winnaar 3e graad - Mindstorms robot - VHSI Brugge

8591.JPG

Winnaar 3e graad - robot eigen ontwerp - VTI Waregem

8595.JPG

Beloftevolle winnaar - Instituut Sint-Vincentius a Paulo - Gijzegem

8605.JPG
Deel dit via