Lezing Khalid Benhaddou over gedeeld burgerschap, diversiteit en interlevensbeschouwelijke dialoog

onderwijs

Khalid Benhaddou is imam van de grootste moskee van Gent. Hij is 29 jaar en pleit voor een moderne islam die de westerse democratische regels verzoent met de Koran. Vorig jaar stond hij in de top-tien van invloedrijkste intellectuelen van De Morgen.

Op zijn twaalfde kende hij de Koran al helemaal uit hef hoofd en op zijn negentiende werd hij imam. De jongste imam ooit in ons land. Deze fascinerende bruggenbouwer komt in VIVES Brugge Xaverianenstraat spreken voor de studenten van de bachelors kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs. Onze samenleving kent een enorme diversiteit. Hoe gaan we hiermee om? Hoe organiseren we een volwaardige dialoog tussen diverse culturen? Wat zijn de gedeelde waarden waarop die dialoog gestoeld kan zijn? Wat zijn de verschillen en gelijkenissen tussen de verschillende levensbeschouwingen?

De lezing van Khalid Benhaddou vindt plaats in het auditorium van VIVES Brugge Xaverianenstraat op woensdag 3 oktober 2018 van 17 tot 19 uur. Deelname is gratis voor iedereen, maar aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier is verplicht. Dat kan tot en met dinsdag 2 oktober 2018.

Deel dit via