Infoavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs

biotechniek
gezondheidszorg
handelswetenschappen en bedrijfskunde
industriële wetenschappen en technologie
onderwijs
sociaal-agogisch werk

Op dinsdag 23 april 2019 organiseert VIVES op de campussen in Kortrijk en Brugge Xaverianenstraat een informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? En vooral: wat kost het? 

VIVES is de grootste hogeschool van West-Vlaanderen en zelfs een van de grootste van heel het land. Maar dat wil niet zeggen dat deze infoavond louter bedoeld is voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten. Integendeel, op onze infoavond brengen onderwijsexperts van VIVES op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan VIVES. Ook dan ben je van harte welkom.

Programma

18u30: onthaal  
19u00: presentatie
20u30: vragenuurtje

Op de infoavond voor ouders is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES; daarvoor ontvangen we je graag op onze infomomenten. Wel vertellen we je alles over studeren in het hoger onderwijs, en wat voor veranderingen dit voor ouders meebrengt, en wie dat wil, kan achteraf ook bij ons inschrijven.

We ontvangen je graag in VIVES Kortrijk of VIVES Brugge Xaverianenstraat. Meld je nu aan. De studieavond is bedoeld voor ouders, maar uiteraard zijn ook toekomstige studenten van harte welkom.

Let op: deze avond is bedoeld voor ouders van studenten die volgend jaar aan een reguliere bachelor- of graduaatsopleiding in het hoger onderwijs willen starten. Op deze avond is geen info voorzien over afstandsonderwijs of verder studeren na het hoger onderwijs. Ook over de EDU-opleidingen (educatief graduaat en de verkorte educatieve bachelor) wordt geen informatie verstrekt.

Deel dit via