Fototentoonstelling: Chaos in mijn hoofd

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben dat begrepen. Na een ongeval, beroerte of tumor leven ze van de ene dag op de andere met een beperking voor de rest van hun leven. Na een lange revalidatie staan ze voor de keuze: wegkwijnen of het heft in handen nemen.

In het fotoproject Chaos in mijn hoofd nemen ze het fototoestel in handen en tonen via een reizende tentoonstelling aan iedereen die het wil zien wat ze in hun mars hebben. De grootste motivatie van dit project is het zichtbaar maken van de onzichtbare gevolgen van NAH: mensen laten zien en vertellen dat er, ondanks hun beperkingen, nog heel veel mogelijk is!

Als blikvanger is een sensibiliserend filmpje gemaakt met getuigenissen van mensen met NAH. Ze vertellen openhartig over hoe ze omgaan met de onzichtbare gevolgen van hun hersenletsel.

De tentoonstelling is op uitnodiging van de graduaatsopleiding orthopedagogie te gast in de gebouwen van cvo Miras, Nelson Mandelaplein 1 in Kortrijk. De tentoonstelling loopt van 14 januari tot 14 februari 2019 en is gratis te bezichtigen elke werkdag van 8u00 tot 21u00 en op zaterdag van 8u30-12u00.

Lezing

Op 7 februari 2019 om 19u vindt in cvo Miras eveneens de lezing Leven met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) over dit thema plaats.

De reizende tentoonstelling is een initiatief van Sterk in grenzen verleggen, met de steun van het Vlaamse gewest en de NAH Liga vzw.

nahlogo.jpg
Deel dit via