AfSTEMmen op Food: workshops rond voeding voor leerkrachten secundair onderwijs

biotechniek

Glutenvrije wraps, suikerarme cake en marsepein of kwaliteit van appelsap? Productontwikkeling en STEM vormen een perfecte match! Real life uitdagingen moedigen leerlingen aan om een onderzoekende houding aan te nemen en aan de hand van een STEM-didactiek zelf een voedingsproduct te ontwikkelen.

Aan de hand van sessies voor leerkrachten secundair onderwijs worden tools en handvaten aangereikt om samen met leerlingen een voedingsproduct te ontwikkelen. Tijdens de workshops wordt niet alleen gefocust op het didactische luik maar ook op het technologisch aspect. Tijdens de sessies wordt aangeleerd hoe producten ontwikkeld worden en welke technieken hierbij komen kijken.

De hogeschool VIVES nodigt je graag uit op deze workshops die kaderen binnen het project AfSTEMmen op Food en specifiek gericht zijn naar leerkrachten secundair onderwijs (2de en 3de graad). Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.eekhoutacademy.be en www.alimento.be.

Deel dit via