VIVES schenkt opbrengst van Warmste Week aan Twobillioneyes

Frank Devos
kerstmarkt.png

In het kader van de Warmste Week organiseerde Hogeschool VIVES op alle campussen heel wat acties in het kader van De Warmste Week. Dit gebeurde in samenwerking met Stuvo (dienst studentenvoorzieningen), de studentenverenigingen en de studentenraden. Als goed doel werd geopteerd voor Twobillioneyes. Op vrijdag 23 december om 11u wordt in VIVES campus Kortrijk een cheque uitgereikt aan Licht en Liefde voor de actie Twobillioneyes.

Op de campus Brugge was er een kerstmarkt met tussendoor vrij podium voor talent van eigen bodem. 's Avonds werd afgesloten met een optreden van Tineke Huysseune, een studente van campus Brugge.

In Torhout organiseerden de studenten een 16-uren actie met een 2-urenloop en kerstmarkt, spaghettiavond, [email protected], bar met karaoke en DJ, [email protected] en ontbijt.

Studenten in Kortrijk waren dan weer welkom op een kerstmarkt op de campus met een live optreden, winter-BBQ …

In Tielt vond er tijdens het kerstproject een kerstfeest plaats met een dessertbuffet. Docenten werden aangesproken om daarvoor een taart te bakken. Er werden ook pannenkoeken en warme chocolademelk verkocht.

Op de campus Roeselare kozen studenten ervoor om warme chocolademelk te maken voor hun medestudenten. De melk die werd gebruikt kwam uit de zuivelklas van de studenten agro- en biotechnologie.

Studenten van de campus Oostende konden hun spaarcenten opdoen op een kerstmarkt.

Overkoepelend was er verder ook nog de verkoop van handcrème door de studenten van de studentenverenigingen en studentenraden van het studiegebied onderwijs op de campussen Brugge, Torhout, Tielt en Kortrijk.

VIVES koos voor twobillioneyes in samenspraak met de collega's van de verschillende campussen. VIVES wil vooral organisaties helpen die ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot onderwijs. Twobillioneyes doet dit door mensen te helpen die geen toegang hebben tot een oogarts en daardoor uit de boot vallen omwille van hun visuele beperking die niet gecorrigeerd kan worden door een bril of lenzen. Dankzij twobillioneyes kunnen ook zij een opleiding volgen.

Deel dit via