Afsluitdag opleiding erfgoed en onderwijs

Het expertisecentrum onderwijsinnovatie van VIVES campus Tielt biedt een gecertificeerde opleiding erfgoed en onderwijs aan over erfgoededucatie voor kinderen en tieners.

Tijdens deze opleiding worden vier modules aangeboden waarin onder meer verschillende methodieken worden aangereikt om met kinderen en tieners erfgoed actief te exploreren. Tijdens deze modules werkten de cursisten aan een eigen erfgoedproject naar keuze.

Je bent van harte welkom op de slotdag van de opleiding erfgoed en onderwijs op 10 mei 2017 waarop cursisten hun erfgoedproject voorstellen voor een jury van experten.

Programma

09.30u: Ontvangst met koffie

10.00u: Voorstelling educatief pakket “Misia’s missie”. Hierbij wordt een educatie pakket over familiekunde toegelicht door Karen Van Buggenhout (Erfgoedcel PZ) en Elien De Meyere (VIVES campus Tielt)

10.45u: Voorstelling “Erfgoedproject rituelen”. Tijdens dit project werkten studenten kleuter- en lager onderwijs lespakketten uit rond erfgoed en rituelen, om kinderen met en zonder een migratieachtergrond bij gemeenschappelijke waarden te laten stilstaan. Het project werd genomineerd als laureaat bij "gastvrije gemeente". Het project wordt voorgesteld door Elien De Meyere, docent wereldoriëntatie (VIVES campus Tielt)

11.15u: Het taal- en rekenprogramma van museum Boijmans Van Beuningen. Een programma dat uitgaat van de kracht van cultuuronderwijs en verbindingen legt met andere vakken door Inez Veldman medewerker onderwijs (museum Boijmans Van Beuningen)

12.15u: Broodjeslunch

13.30u: Presentatie casestudy’s (deel 1)

15.10u: Koffiepauze

15:40: Presentatie casestudy’s (deel 2)

17.00u: Receptie

Doelgroep

Directies, beleidsondersteuners, leerkrachten basisonderwijs en secundair onderwijs en voor erfgoedwerkers en cultuurprofessionals en -vrijwilligers die met erfgoededucatie willen starten, er al ervaring mee hebben of hun denken willen verruimen.

Voor iedereen die sporen uit het verleden op een interessante, enthousiasmerende en toegankelijke manier onder de aandacht van kinderen en jongeren wil brengen.

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 7 mei 2017. Na die datum is aanmelden niet meer mogelijk.

Deel dit via