• groepswerk.jpg
  • HWB College
  • hwb.jpg
  • HWB Student

Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde

Wist je dat 28% van alle studenten in Vlaanderen die een professioneel gerichte opleiding volgen, voor handelswetenschappen en bedrijfskunde kiest? Dit is met voorsprong het grootste studiegebied. En gelukkig maar, want het bedrijfsleven, de overheid en diverse organisaties hebben je echt nodig! 

De troeven zijn duidelijk: een stevige economische en managementkennis (waar we je graag een specialist maken in de richting die je voorkeur wegdraagt), stevige communicatievaardigheden, vlot omspringen met ICT & social media, onderzoekvaardigheden, zelfstandig en probleemoplossend werken, peoplemanagement, teamplayer en bovenal een dynamische gedrevenheid.

Stuk voor stuk vormen de bachelor- en graduaatsopleidingen in handelswetenschappen en bedrijfskunde een passend antwoord op de vele facetten die je in het bedrijfsleven aantreft. Je leert er ook al doende. Met leerbedrijven, praktische toepassingen, reële opdrachten voor bedrijven en bedrijfsstages leent dit studiegebied zich echt tot een boeiende mix van kennis en kunde, theoretische inzichten en praktische uitwerking, probleemoplossend werken en training on the job: learn to manage, manage to learn.

Available programmes:

Share on

VIVES Brugge Xaverianenstraat
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
+32 50 30 51 00
[email protected]

VIVES Kortrijk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 40
[email protected]

Any questions?I'd love to help you!Johan De Langhemail me
Get the brochureDownloadPer post