Digitale infoavond voor ouders van toekomstige studenten (najaar)

biotechniek
gezondheidszorg
handelswetenschappen en bedrijfskunde
industriële wetenschappen en technologie
onderwijs
sociaal-agogisch werk

Op dinsdag 17 november en donderdag 19 november 2020 organiseert VIVES een digitale informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? En vooral: wat kost het? 

VIVES is de grootste hogeschool van West-Vlaanderen en zelfs een van de grootste van heel het land. Maar dat wil niet zeggen dat deze infoavond louter bedoeld is voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten. Integendeel, op onze infoavond brengen onderwijsexperts van VIVES op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan VIVES. Ook dan ben je van harte welkom.

Programma

Dinsdag 17 november 2020 om 19u (volledig digitaal; we bezorgen je een link)
Donderdag 19 november 2020 om 19u (volledig digitaal)

19u00: Verder studeren in het hoger onderwijs
20u30: Vragenuurtje

Op de infoavond voor ouders is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES; daarvoor ontvangen we je graag op onze infomomenten. Wel vertellen we je alles over studeren in het hoger onderwijs, en wat voor veranderingen dit voor ouders meebrengt.

Door de coronamaatregelen is deze infoavond volledig digitaal. De studieavond is bedoeld voor ouders, maar uiteraard zijn ook toekomstige studenten van harte welkom.

Let op: deze avond is bedoeld voor ouders van studenten die volgend jaar aan een reguliere bachelor- of graduaatsopleiding in het hoger onderwijs willen starten. Op deze avond is geen info voorzien over afstandsonderwijs of verder studeren na het hoger onderwijs.
Share on