• podo01.png
  • podo02.png

Postgraduaat duurzame ontwikkeling

Postgraduaat duurzame ontwikkeling - Jouw engagement voor duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking! aan VIVES Zuid

Duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking, iets voor jou? Onze samenleving staat voor tal van uitdagingen zoals de klimaatverandering aanpakken, armoede beëindigen en zorgen voor betaalbare en duurzame energie. We moeten mondiaal en solidair samenwerken om die uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Via het postgraduaat duurzame ontwikkeling kun jij je professionaliseren in deze complexe thema’s en je steentje bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving.

We bieden je vier maanden theorie, aan de hand van drie modules duurzaamheid en drie modules ontwikkelingssamenwerking, en vier maanden verdieping in duurzaamheid of ontwikkelingssamenwerking in binnen- of buitenland, via een stagevoorbereiding, een stage en een geïntegreerde proef.

Volg het postgraduaat als extra opleiding: een extra getuigschrift, kennis en een onvergetelijke ervaring. Of volg een of enkele modules als bijscholing (per module vier à vijf lesdagen en een individuele of groepsopdracht): een extra attest en kennis.

Het postgraduaat is een gezamenlijke opleiding van VIVES en Howest met de steun van de Provincie West-Vlaanderen. Het is een aanvullende opleiding die de basis legt voor verdere betrokkenheid bij duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking, in het beroepsleven of als vrijwilliger.

Wanneer zijn er infomomenten over deze opleiding?
Voor wie is deze opleiding bedoeld?
Waar en vanaf wanneer wordt deze opleiding gegeven?
Wat leer ik in deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Hoe kies ik mijn stageplaats?
Hoeveel kost deze opleiding?
Ontvang ik een diploma aan het eind van deze opleiding?
Waar vind ik meer informatie over de opleiding?
Insurance and enrolment
Share on

Bezit je al een bachelordiploma binnen dit studiegebied, dan kun je in één jaar deze bachelor extra behalen.

Any questions?I'd love to help you!Inge Vanderstraetenmail me
Get the brochure