• bemiddeling.png

Postgraduaat bemiddeling in familiale zaken

Postgraduaat bemiddeling in familiale zaken aan VIVES Zuid

Familiale conflicten zijn pijnlijk, emotioneel en ingrijpend. Voorbeelden hiervan zijn bemiddeling bij scheiding, ouderschapsbemiddeling, conflicten tussen generaties in een familie, conflicten in het kader van erfenissen, zorgregeling met kinderen of conflicten in familiebedrijven.

Naast de emotionele problematiek ontstaan er vaak ook materiële, praktische en financiële problemen. De impact van familiale conflicten kan zo groot zijn dat de familieleden samen niet tot oplossingen komen. Men kan dan een beroep doen op een familiaal bemiddelaar.

De tussenkomst van een erkend bemiddelaar kan ervoor zorgen dat het conflict niet escaleert en dat de partijen een duurzaam akkoord bereiken dat rekening houdt met hun behoeften. Het postgraduaat familiale bemiddeling gaat dieper in op de juridische, sociologische en psychologische aspecten van familiale conflicten. 

Aanvraag voor accreditatie mogelijk bij de Orde der Vlaamse Balies (OVB), de Nationale Kamer der Notarissen (FBC) en de Nationale Kamer der Gerechtsdeurwaarders.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Hoe kan ik voor deze opleiding inschrijven?
Wanneer organiseert VIVES deze opleiding?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een specialisatie binnen een professionele bacheloropleiding. Na een gemeenschappelijk gedeelte voor elke student, kies je in het tweede of derde jaar voor een specifieke uitdieping van een aspect van je opleiding.

2700 euro
Any questions?I'd love to help you!Pieter Jan Moortgatmail me
Get the brochure