• Personeelswerk College
  • Personeelswerk Vergadering
Bachelor in het sociaal werk

Personeelswerk

Bachelor in het sociaal werk, afstudeerrichting personeelswerk aan VIVES Zuid

Klaar voor een job met toekomst? Kies voor personeelswerk en word een HR-professional met een stevige sociale basis, inzicht in de impact van relaties en heel wat theoretische én praktische HR-expertise. 

Hou je ervan om met en voor mensen te werken? Ben je nieuwsgierig naar het professionele leven van mensen? Ben je graag in gesprek, hou je van luisteren en adviseren? Ben je geboeid door het reilen en zeilen binnen organisaties, teams, bedrijven, ...? Geloof je in sterktes van mensen, in de kracht van ieders talent? Wil je mee bouwen aan duurzame loopbanen, waarbinnen mensen gemotiveerd en vol bevlogenheid aan de slag zijn? Of heb je interesse in sociale wetgeving en zorg je er graag voor dat ook de administratieve afspraken met medewerkers worden nageleefd? Dan is de Human resources sector zeker en vast iets voor jou.

Een grote troef van deze opleiding is dat je zowel kennis opdoet van de ‘harde’ (payroll en personeelsadministratie, sociale wetgeving) als van de ‘softe’ HR (ontwikkeling van medewerkers, welzijn op het werk, rekrutering, …).

We leiden je op en coachen je tot een bewuste, sterke HR-professional. Je doorloopt twee stageperiodes in het HR-werkveld waarbinnen je, in nauwe samenwerking met je stagebegeleider, kan proeven van de sector, je eerste HR-stappen kan zetten én een persoonlijk groeitraject doorloopt. Het HR-werkveld is zeer breed. Daarom gaan we samen op zoek naar de deelgebieden binnen Human Resources die je het meest boeien en waarbinnen je je verder wenst te ontwikkelen en dit binnen een organisatie die een match vormt met jouw persoonlijkheid.

Wij bieden jou:

  •  een brede HR-opleiding, waar je groeit zowel op vlak van vakkennis als in zelfkennis en communicatieve vaardigheden, 
  • een opleiding waarbinnen je kritisch leert reflecteren, gestimuleerd wordt om mee te denken en creatief uit de hoek te komen
  • een zeer praktische opleiding, waarbinnen we heel  nauwgezet samenwerken met het werkveld en je al vanaf het eerste jaar de kans krijgt om te proeven van de job
  • een warme campus met persoonlijke sfeer en nauwe contacten tussen docenten en studenten
  • een bachelordiploma met véél en diverse jobkansen.
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wanneer kan ik starten met deze opleiding?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Inge Vervaeckemail me
Any questions?I'd love to help you!Inge Ramboermail me
Get the brochure