• ontwikkelingshulp.jpg

Navorming ontwikkelingssamenwerking

Navorming ontwikkelingssamenwerking aan VIVES Zuid

Is ontwikkelingssamenwerking iets voor jou? Onze samenleving staat voor tal van uitdagingen zoals armoede beëindigen en zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. We moeten mondiaal en solidair samenwerken om die uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft.

Via de navorming ontwikkelingssamenwerking kun jij je professionaliseren in deze complexe thema’s en je steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.

De navorming bestaat uit drie modules:

  • duurzaam samenleven,
  • duurzaam internationaal samenwerken,
  • duurzame vrede en rechtvaardigheid.

Elke module bestaat uit vier à vijf lesdagen (van zes uur) door boeiende gastsprekers en een opdracht waarbij je enkele thema’s grondiger kunt verkennen.  Alle lesdagen vallen op donderdag of vrijdag tussen half september en half januari.  Uitzonderlijk is er een woensdag voorzien om aan groepswerk te werken. Een diploma opleiding hoger onderwijs is vereist om in te schrijven.

Volg je het hele traject, dan betaal je €425. Je kunt ook één afzonderlijke module volgen of de ruimere opleiding postgraduaat duurzame ontwikkeling waar dit traject deel van uitmaakt.

Insurance and enrolment
Share on