• cultuur.png
  • cultuurschool.jpg
  • Onderwijs Student
Interdisciplinair traject sociaal-agogisch werk

Interdisciplinair traject S.P.A.C.E.

Interdisciplinair traject S.P.A.C.E. (Social Pedagogical Art & Creativity Exploration) aan VIVES Zuid

Het interdisciplinair traject S.P.A.C.E. (Social Pedagogical Art & Creativity Exploration) bestaat uit 30 studiepunten en kan gevolgd worden tijdens het laatste jaar van een opleiding binnen het studiegebied sociaal-agogisch werk of na het behalen van een sociaal-agogisch diploma.

Het doel van dit Engelstalige en internationale keuzetraject is theoretisch kennis maken met het begrippenkader, de sector en het beleid, maar ook zelf actief aan de slag gaan. Zo experimenteer je in het vak ‘Methods’ met beeld, drama, multimedia, ritme en dans. Je bezoekt tal van organisaties over heel Vlaanderen die werken rond kunst en creativiteit. Denk maar aan artistieke ateliers voor mensen met een beperking, sociaal-artistieke initiatieven, kunsteducatieve organisaties en creatieve jongereninitiatieven.

Na de paasvakantie werk je in een groep van acht à tien studenten aan een sociaal-creatief project in opdracht van een organisatie. Een mooie mix dus tussen denken, durven en doen. Als je slaagt voor de verschillende onderdelen van het traject, ontvang je een getuigschrift.

Insurance and enrolment
Share on

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.

Any questions?I'd love to help you!Bart Vanhoenackermail me
Get the brochure