• socialebeinvloeding.jpg
Interdisciplinair traject sociaal-agogisch werk

Interdisciplinair traject sociale beïnvloeding

Interdisciplinair traject sociale beïnvloeding aan VIVES Zuid

In het sociaal-agogisch werk staan veranderingsprocessen centraal. Van individuele coaching over teambegeleiding tot het opzetten van activerende campagnes, we willen mensen vaak letterlijk en figuurlijk in beweging brengen om hun welzijn te verhogen. Voor topics zoals criminaliteit, verkeersongevallen, middelengebruik, zelfdoding, kanker… willen we die veranderingen op grote schaal.

Het beïnvloeden van gedrag om positieve individuele en maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen is niet eenvoudig. Mensen houden vaak hardnekkig vast aan gewoontes, ook al zijn die schadelijk voor zichzelf of voor de samenleving. In dit keuzetraject buig je je over de vraag hoe je mensen kan overtuigen en beïnvloeden met als doel een welzijnsverhoging te realiseren. Je ervaart wat werkt en wat niet werkt door actief aan de slag te gaan.

Aandacht gaat naar creatief en out-of-the-box-denken, sociale  marketing, invloed op mensen door social influencers, groepsprocessen, nudging en hoe we via effectieve communicatie gericht naar een doelgroep een veranderingsproces op gang brengen. Belangrijk is dat je je hierbij bewust bent van ethische grenzen. Kortom, we werken samen aan een verantwoorde, duurzame individuele en sociale verandering.

  Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
  Welke vakken staan op het programma?
  Insurance and enrolment
  Share on

  Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.

  Any questions?I'd love to help you!Benedict Wydooghemail me
  Get the brochure