• esociety.png
Interdisciplinair traject sociaal-agogisch werk

Interdisciplinair traject eSociety

Interdisciplinair traject sociale beïnvloeding aan VIVES Zuid

Onze samenleving evolueert momenteel naar kunstmatige intelligentie, nanotechnologie, transhumanisme, industrie 4.0, quantumcomputing, blockchain ... Dit zal de manier waarop we leven, werken en denken veranderen. Sommigen kijken met de nodige voorzichtigheid naar deze evoluties, terwijl anderen ze met open armen ontvangen.

In dit Engelstalige interdisciplinaire traject streven we naar het ontwikkelen van een kritisch bewustzijn van de argumenten van beide kanten: zowel het overwegen van mogelijke bedreigingen voor onder andere gelijkheid en democratie, als het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden zoals e-business, e-gezondheidszorg en e-governance.

Veel objecten zijn nu verbonden met het internet. Slimme horloges kunnen bijvoorbeeld worden aangesloten op andere apparaten via netwerkfaciliteiten. Deze items zijn niets meer dan dan algemeen bekende ideeën of systemen met een upgrade, uitgerust met sensoren en het verzamelen van gegevens. We gaan dieper in op de motivatie van mensen om nieuwe soorten onderling verbonden technologie te ontwikkelen. Welke doelen proberen ze te bereiken?

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.

Any questions?I'd love to help you!Eveline Le Roymail me
Get the brochure