• Socio-cultureel Unhappy
  • Socio-cultureel Jongens

Graduaat in het sociaal-cultureel werk

Graduaat in het sociaal-cultureel werk aan VIVES Zuid

Leg je graag contacten met mensen? Hou je ervan je te engageren in verenigingen, sociale bewegingen en culturele instellingen? Organiseer je graag activiteiten voor en met anderen? Wil je graag met professionals en vrijwilligers, mensen samen brengen om op te komen voor een bepaald doel?

Geef je graag vorming en wil je educatieve programma’s ontwikkelen? Wil je mee aan een buurt en een samenleving bouwen waar het goed (samen)leven is voor iedereen? Dan is de graduaatsopleiding sociaal-cultureel werk misschien op jouw lijf geschreven! Via een combinatie van contactonderwijs en praktijkervaring leert deze opleiding je om mensen te activeren en te stimuleren om deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

De graduaatsopleiding sociaal-cultureel werk richt zich tot twee doelgroepen, jongeren en volwassenen. Jongeren die voor deze studie kiezen willen na het secundair onderwijs een diploma hoger onderwijs behalen in een omgeving waarin de theorie onmiddellijk kan omgezet worden in de praktijk, zoeken een individueel studieprogramma, afgestemd op de eigen studiemogelijkheden, of willen studeren combineren met werken. Volwassenen die voor deze studie kiezen, willen verder studeren en een diploma hoger onderwijs behalen binnen de combinatie van leren, werken en gezinssituatie, willen zich heroriënteren in hun beroepsleven en willen in de sociale sector werken en hun professionaliteit zien groeien.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoelang doe ik over de opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on