• maatschappelijk werk.jpg

Graduaat in het maatschappelijk werk

Graduaat in het maatschappelijk werk aan VIVES Zuid

Wil je graag in de welzijnssector werken om mensen met uiteenlopende noden te helpen? Wil je een luisterend oor bieden en mee zoeken naar oplossingen? Wil je in een team overleggen over de begeleiding die je cliënten en hun omgeving kunt bieden?

Ben je geëngageerd om met en voor hen te bemiddelen zodat ze krijgen waar ze recht op hebben? Oriënteer je hen hiervoor graag doorheen een kluwen van wetgeving en hulpverleningsinstanties? Wil je een stevige theoretische achtergrond met betrekking tot het maatschappelijk werk, maar wil je ook voldoende tijd kunnen doorbrengen op de werkvloer? Dan is de graduaatsopleiding maatschappelijk werk misschien iets voor jou!

We richten ons met de graduaatsopleiding maatschappelijk werk tot twee doelgroepen, jongeren en volwassenen. Jongeren die voor deze studie kiezen willen na het secundair onderwijs een diploma hoger onderwijs behalen in een omgeving waarin de theorie onmiddellijk kan omgezet worden in de praktijk, zoeken een individueel studieprogramma, afgestemd op de eigen studiemogelijkheden, of willen studeren combineren met werken. Volwassenen die voor deze studie kiezen, willen verder studeren en een diploma hoger onderwijs behalen binnen de combinatie van leren, werken en gezinssituatie, willen zich heroriënteren in hun beroepsleven en willen in de sociale sector werken en hun professionaliteit zien groeien.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on