• menigte.jpg

Bachelor in de maatschappelijke veiligheid

Bachelor in de maatschappelijke veiligheid aan VIVES Zuid

Met deze unieke opleiding kun je alle kanten op: preventiemedewerker, medewerker bij gemeente, civiele en private veiligheid en politie ... Als je geboeid bent door uitdagingen en vraagstukken met betrekking tot hoe je veiligheid en leefbaarheid in onze samenleving kan verhogen, dan zit je met deze opleiding gebeiteld. We gaan complexe maatschappelijke vraagstukken niet uit de weg en kiezen resoluut voor een integrale en multidisciplinaire visie.

Je krijgt een heel gevarieerd lesprogramma waarin je leert kijken naar veiligheid door een integrale bril. We leiden je op tot een professional die op een kritische en deskundige manier antwoorden zoekt op vragen over onveiligheidsgevoelens, agressie, overlast, criminaliteit, risico’s ...

Jij en je medestudenten worden opgeleid tot beleidsmedewerkers, regisseurs, onderzoekers, consultants, preventiewerkers of opleiders, breed geschoold op het vlak van veiligheid, veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. Er is veel aandacht voor het trainen van vaardigheden, conflicthantering, omgaan met agressie en crisis, crisiscommunicatie ... En: tijdens je opleiding haal je ook het attest preventieadviseur III.

Bekijk de presentatie

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Kunnen studenten iets doen voor onze organisatie?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met deze opleiding?
Insurance and enrolment
Share on
Uniek in Vlaanderen

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.