• avondonderwijs.png

Verkorte studieroute secundair onderwijs via avondonderwijs

Verkorte studieroute secundair onderwijs via avondonderwijs aan VIVES Zuid

Droomde je er altijd al van om leraar secundair onderwijs te worden maar koos je toch voor andere studies of een ander beroep? Je wilt toch nog met jongeren werken en voor de klas staan? Dan is de lerarenopleiding avondonderwijs zeker iets voor jou!

Ben je al leraar secundair onderwijs en wil je graag een onderwijsbevoegdheid voor een bijkomend vak? Dit kan in avondonderwijs, met of zonder contactmomenten, dat kies je zelf! Samen met jou gaan we op zoek naar een traject dat bij jouw vooropleiding en de tijd die je kan besteden past. In avondonderwijs is er een blended aanpak dit wil zeggen dat je deels zelfstandig de leerinhouden verwerft en begeleid wordt tijdens praktijkgerichte contactmomenten.

Je hebt al het diploma van leraar maar je wilt je onderwijsbevoegdheid uitbreiden? Dat kan! Beschik je al over een diploma van leraar kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs of een bachelor of master met SLO? Dan kom je in aanmerking om via avondonderwijs een onderwijsbevoegdheid te verwerven voor één bijkomend vak. Deze bijkomende verkorte studieroute kan ook in dag- of in afstandsonderwijs.

Verplichte instaptoets

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen (in dag-, avond- en afstandsonderwijs) moeten deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Welke onderwijsvakken kan ik kiezen?
Hoe lang zal ik moeten studeren?
Moet ik ook stage doen tijdens deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig tijdens deze opleiding?
Hoe worden de examens georganiseerd?
Hoe organiseert VIVES deze studieroute?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Bezit je al een bachelordiploma binnen dit studiegebied, dan kun je in één jaar deze bachelor extra behalen.

Any questions?I'd love to help you!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail me
Get the brochure