• aulastudent.jpg

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs

Verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs aan VIVES Zuid en VIVES Noord

Heb je minstens een bachelordiploma en wil je graag leraar worden, dan kun je de verkorte educatieve bacheloropleiding volgen in VIVES Brugge Xaverianenstraat of VIVES Kortrijk.

In de verkorte educatieve bacheloropleiding worden de theoretische en de praktijkgerichte opleidingsonderdelen afgewisseld en aan mekaar gekoppeld. Je kiest één of meerdere stageplaatsen en je voert er stageopdrachten uit in klasverband samen met schoolbrede activiteiten.

De opleidingen binnen EDU zetten maximaal in op flexibele trajecten. De verkorte educatieve bacheloropleidingen zijn modulair opgebouwd wat toelaat om meer of minder modules op te nemen in een bepaalde periode. Je kunt kiezen voor een voltijdse opleiding van 1 jaar in dagonderwijs (dagtraject) maar je kunt je opleiding ook spreiden over meerdere jaren en de lessen in avond- en/of weekendonderwijs volgen wat een combinatie met werken haalbaar maakt (flextraject). Ben je reeds in het onderwijs aan de slag, dan staat je onderwijspraktijk centraal en kun je het LIO-traject (leraar-in-opleiding) volgen.

Je trajectbegeleider geeft je tips om een realistische inschatting van je studieduur te maken. De keuzes die je maakt kunnen per semester aangepast worden. Ook tijdens je opleiding kun je steeds terecht bij je trajectbegeleider.

Verplichte instaptoets

In Vlaanderen moet iedere toekomstige leerkracht een verplichte instaptoets afleggen om de lerarenopleiding te kunnen starten. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Infosessies

Heb je interesse om een (verkorte) lerarenopleiding te volgen? Kom dan naar een infomoment of neem contact op met de studieloopbaanbegeleider in jouw regio. Aanmelden is verplicht voor de infosessies en kan via deze pagina's:

educatief graduaat     verkorte educatieve bachelor

edu.png
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Kan ik deze opleiding ook studeren als werkzoekende?
Kan ik deze opleiding ook combineren met een baan?
Wanneer organiseren jullie infosessies over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Insurance and enrolment
Share on
Knelpuntberoep

Bezit je al een bachelordiploma binnen dit studiegebied, dan kun je in één jaar deze bachelor extra behalen.