• middelbaar.jpg

Educatieve bachelor secundair onderwijs via avondonderwijs

Educatieve bachelor secundair onderwijs via avondonderwijs aan VIVES Zuid

Heb je zin om met leerlingen aan de slag te gaan? Twijfelde je altijd al om leraar te worden? Koos je eerst voor een ander beroep of studies en wil je nu toch nog graag voor een klas jongeren staan? Of ben je al leraar en wil je een onderwijsbevoegdheid voor een vak bij? In de lerarenopleiding secundair onderwijs via avondonderwijs stippelen we op jouw maat een traject uit zodat je alsnog jouw droom om leraar te worden kunt waarmaken.

Met een diploma leraar secundair onderwijs kun je les geven de eerste graad van het secundair onderwijs, in de tweede graad van ASO, TSO, KSO en BSO en zelfs in de derde en vierde graad van het BSO. Ook in het buitengewoon onderwijs kun je aan de slag. Ook in andere sectoren vind je zeker een job want je wordt uitgerust met stevige vakkennis, goede communicatieve skills en feeling voor sociale processen.

Flexibiliteit staat in avondonderwijs voorop. We tekenen voor jou een aangepast traject op maat uit afhankelijk van jouw vooropleiding en tijd. Heb je al een bachelor- of masterdiploma met lerarenopleiding? Dan kun je een verkorte studieroute secundair onderwijs volgen en bevoegdheid voor een bijkomend onderwijsvak verkrijgen in één jaar! Dit kan in dagonderwijs en in (begeleid) afstandsonderwijs (met of zonder contactmomenten overdag of 's avonds, dat kies je zelf).

Verplichte instaptoets

In Vlaanderen moet iedere toekomstige leerkracht een verplichte instaptoets afleggen om de lerarenopleiding te kunnen starten. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Waar kan je met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Welke onderwijsvakken kan ik combineren?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe lang doe je over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Hoe word ik geëvalueerd?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on