• taalles.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak project algemene vakken (PAV) / maatschappelijke vorming (MAVO)

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak project algemene vakken (PAV) / maatschappelijke vorming (MAVO) aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Is diversiteit voor jou een uitdaging? Is vakken integreren voor jou vanzelfsprekend? Vind je jongeren activeren en motiveren belangrijk? Is de brede zorg voor leerlingen die het moeilijker hebben op school voor jou een tweede natuur? Dan is project algemene vakken (PAV) iets voor jou!

Jongeren maatschappelijk weerbaar maken

PAV of Project Algemene Vakken wordt in het beroepsonderwijs en het deeltijds beroepsonderwijs gegeven. PAV heeft een heel eigen visie. Maatschappelijke thema’s behandelen we in projecten. De bedoeling is dat jongeren vaardigheden en attitudes ontwikkelen die hen ‘maatschappelijk weerbaar’ maken. Het spreekt voor zich dat je, als kandidaat voor dit vak, bereid moet zijn om je in te leven in de leefwereld van die jongeren.

Interactieve werkvormen

Binnen je opleiding krijg je een stevige basis in de actieve didactiek, met veel aandacht voor interactieve werkvormen. Als leraar PAV ben je dé centrale vertrouwensfiguur in de basisopleiding van jongeren in het (deeltijds) beroepsonderwijs. PAV is een mix van algemene vakken die je in projecten en binnen een context integreert. PAV biedt daarom een krachtige leeromgeving.

Creatief, flexibel en kritisch

Leren voor PAV-leerkracht vereist van jou een flinke dosis ondernemingszin, creativiteit, flexibiliteit, kritische zin, een brede algemene kennis, ruime interesse, zin voor samenwerking en ICT-vaardigheden. Je hebt een voorbeeldfunctie en hanteert het taalbeleid van de school. Via diverse leeractiviteiten zet je de jongeren ertoe aan om hun leerplandoelen te verwerven en helpt hen hun persoonlijkheid te vormen. Zo kunnen de jongeren als betrokken burgers deelnemen aan een uitdagende samenleving vol diversiteit.

Met welke onderwijsvakken kan ik project algemene vakken combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik project algemene vakken combineren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Brugge
I'd love to help you!Amélie Fauquantmail me
VIVES campus Torhout
I'd love to help you!Evelien Geurtsmail me
Any questions?I'd love to help you!Marleen Lefebremail me
Get the brochure