• taalles.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak project algemene vakken (PAV)

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak project algemene vakken (PAV) aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Is diversiteit voor jou een uitdaging? Is integratie van vakken voor jou vanzelfsprekend? Vind je activeren en motiveren van jongeren belangrijk? Is de brede zorg voor kansengroepen voor jou een tweede natuur? Dan is PAV iets voor jou!

PAV staat voor Project Algemene Vakken en wordt in het beroeps- en het deeltijds beroepsonderwijs gegeven. PAV heeft een heel eigen visie.  Maatschappelijke thema’s worden thematisch en projectmatig benaderd. De bedoeling is dat jongeren vaardigheden en attitudes ontwikkelen die hen ‘maatschappelijk weerbaar’ maken. Het spreekt voor zich dat je, als kandidaat voor dit vak, bereid moet zijn je in te leven in de leefwereld van deze jongeren.

Binnen je opleiding word je voldoende ingeleid in de actieve didactiek, met veel aandacht voor interactieve werkvormen. Als leraar PAV ben je dé centrale vertrouwensfiguur in de basisopleiding van jongeren in het (d)bso. PAV is een mix van algemene vakken die projectmatig en contextueel worden geïntegreerd. PAV biedt daarom een krachtige leeromgeving.

Leren voor PAV-leerkracht vereist van jou een flinke dosis ondernemingszin, creativiteit, flexibiliteit, kritische zin, een brede algemene kennis, ruime interesse, zin voor samenwerking en ICT-vaardigheden. Je hebt een voorbeeldfunctie en hanteert het taalbeleid van de school. Via verschillende leeractiviteiten zet je de jongeren aan om hun leerplandoelen te verwerven en begeleidt hen in hun persoonlijkheidsvorming. Zo kunnen de jongeren zinvol functioneren en als betrokken burgers deelnemen aan een uitdagende samenleving vol diversiteit.

Met welke onderwijsvakken kan ik project algemene vakken combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik project algemene vakken combineren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Brugge
I'd love to help you!Amélie Fauquant+32 50 30 51 41
mail me
VIVES campus Torhout
I'd love to help you!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail me
Any questions?I'd love to help you!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail me
Get the brochure