• sportlo.jpg
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak lichamelijke opvoeding

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak lichamelijke opvoeding aan VIVES Zuid

Via een ruime waaier aan bewegingsdomeinen biedt lichamelijke opvoeding een belangrijke bijdrage tot de harmonieuze ontwikkeling van kinderen en jongeren. Als leraar lichamelijke opvoeding kun je op een vlotte en enthousiaste manier omgaan met kinderen van het basisonderwijs en secundair onderwijs.

Je wil de leerlingen laten groeien op het vlak van motorische competenties, een fitte en gezonde levensstijl, sociaal functioneren en een positief zelfbeeld. Je bent een dynamische, creatieve leraar die als flexibele en multi-inzetbare werknemer in het onderwijs kan functioneren (vb. leerlingbegeleider, opvoeder …). Zelf ben je ook een gedreven en veelzijdig beweger.

In de eerste opleidingsfase wordt de nadruk gelegd op het lesgeven in het basisonderwijs. Ritmische vaardigheden, spel en balvaardigheid, gymnastiek, zwemmen en atletiek zijn de inhouden die ook in de lessen bewegingsopvoeding in het basisonderwijs aan bod komen. Via een geleidelijke aanpak met o.a. lessen micro-teaching worden de methodisch-didactische aspecten aangeleerd en uiteindelijk toegepast in een eerste stageperiode. De medisch-biologische vakken anatomie en fysiologie zorgen voor een solide wetenschappelijke basis.

In de tweede opleidingsfase ligt de focus op het secundair onderwijs en wordt het pakket stage uitgebreid. Naast de individuele activiteiten (zwemmen, atletiek, gymnastiek en ritmiek) komen ook de sportspelen aan bod (voetbal, basketbal, handbal, volleybal en badminton).

In de derde opleidingsfase kun je voor een groot deel je traject zelf bepalen. De opleiding wordt afgerond met een lange stageperiode in het tweede semester en de bachelorproef.

Met welke onderwijsvakken kan ik lichamelijke opvoeding combineren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail me
Get the brochure