• leraarict.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak informatica

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak informatica aan VIVES Zuid

Heb jij een passie voor ICT? Wil je jouw kennis en vaardigheden boeiend leren overbrengen en er leerlingen en collega’s mee inspireren? Dan is deze onderwijsopleiding je op het lijf geschreven!

Word digiTOPPER en krijg een brede kijk op onze alsmaar digitalere wereld. Tijdens deze opleiding ontrafel je hoe je ICT-vaardigheden efficiënt aanleert maar ook hoe je ICT effectief kan inzetten tijdens leerprocessen. Zo verdiep je je in actuele ICTtoepassingen, -trends en -mogelijkheden en ervaar je wat jij kan betekenen in de onderwijs- en vormingssector.

Of je nu leraar ICT of informatica, STEM-coach, pedagogisch ICT-ondersteuner of technisch ICT-coördinator wil worden, tijdens deze opleiding ga je voor veelzijdigheid! Je duikt immers in een wereld vol computationeel denken, leert efficiënt gegevens verwerken, ontdekt hoe netwerken functioneren, wordt mediawijs, verdiept je in e-learning en wordt een (digi-)didactisch expert die leerprocessen efficiënt en effectief aanstuurt. Ook het uitlezen van sensoren in de lesmodules physical computing of het uittekenen van een ICT-beleidsplan en serverbeheer behoren tot de mogelijkheden.

Bijblijven

Wist je dat onze deuren ook openstaan voor wie geen tijd heeft voor of nood heeft aan het volledige traject? In onze snel ontwikkelende digitale samenleving is het alsmaar belangrijker om bij te blijven. Daarom kan je ook intekenen op een of meer individuele opleidingsonderdelen. Wanneer je slaagt voor het examen van zo’n opleidingsonderdeel behaal, je een ‘creditattest’ of ‘micro degree’. Een uitgelezen kans voor leraren lager, secundair of volwassenenonderwijs, begeleiders van CoderDojos of techniekacademies, ICT-trainers, helpdeskmedewerkers, enzovoort.

Kortom, ideaal voor wie zijn of haar ICT-kennis wil uitbreiden, meer wil weten over digididactiek, de recent vernieuwde leerplandoelen en voor wie ICT in het secundair onderwijs efficiënt wil realiseren of de integratie van ICT in de les wil optimaliseren!

Ontdek het vernieuwde curriculum

  Met welke onderwijsvakken kan ik informatica combineren?
  Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
  Met welke onderwijsvakken kan ik informatica combineren?
  Insurance and enrolment
  Share on

  Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

  Any questions?I'd love to help you!Evelien Geurtsmail me
  Any questions?I'd love to help you!Marleen Lefebremail me
  Get the brochure