• leraarict.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak informatica

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak informatica aan VIVES Zuid

Als leraar informatica ben je een veelzijdig persoon. Je hebt een uitstekende kennis van professionele softwarepakketten. De vaardigheden om hiermee te werken, weet je op een zinvolle en boeiende manier over te brengen. Je beschikt ook over voldoende technische bagage om kleine computer- en netwerkproblemen vlot op te lossen en volgt vanzelfsprekend de evoluties binnen de informaticawereld.

Als afgestudeerde vind je naast het secundair onderwijs ook werk in het volwassenenonderwijs of kan je als ICT-coördinator aan de slag in scholengemeenschappen. Ook in de privésector kan je met je brede informaticakennis ingezet worden.

Voorkennis is niet echt vereist, maar je moet belangstelling hebben voor alle aspecten binnen de informatica- en communicatietechnologie. Het niveau van de opleiding overstijgt dat van een pure hobby.

Vakinhoudelijk wordt binnen de opleiding aandacht besteed aan drie componenten:

  1. De eerste pijler is Microsoft Office: rekenblad en gegevensbeheer worden diepgaand behandeld. Het opdoen van functionele kennis omtrent tekstverwerking, rekenblad, presentatie en multimedia maakt dan weer deel uit van de inhouden van het algemeen vak ICT.
  2. De tweede pijler is web- en applicatie ontwikkeling. Je leert op een leuke manier programmeren in Scratch en C#. Daarnaast programmeren we ook robots en ontwerpen we spelletjes. Binnen webdesign worden HTML en CSS evenals het Wordpress CMS-systemen behandeld..
  3. De derde pijler is technologie. Je maakt er kennis met hardware, netwerken en serverbeheer.

Ten slotte wordt er veel aandacht besteed aan vakdidactiek. Lesgeven is immers ruimer dan alleen maar je vak kennen. Stapsgewijs leer je lessen voorbereiden, oefen je manieren om kennis en vaardigheden over te brengen en word je klaargestoomd om voor de klas te staan zodat je je lesdoelen optimaal kan realiseren.

Met welke onderwijsvakken kan ik informatica combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik informatica combineren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail me
Any questions?I'd love to help you!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail me
Get the brochure