• Voedings- en dieetkunde Citroen
  • Voedingsmiddelentechnologie Voorgerecht
  • voeding.jpg
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak gezondheidsopvoeding

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak gezondheidsopvoeding aan VIVES Zuid

Ben je creatief, sociaal en praktisch? Kies je ervoor om les te geven in BSO en TSO waar ‘zorg voor’ centraal staat? Heb je een brede belangstelling voor voeding, geestelijke en sociale gezondheid en voor textiel- en interieurzorg? Dan is het onderwijsvak gezondheidsopvoeding iets voor jou.

Gezondheidsopvoeding heeft een zeer breed toepassingsgebied. Je kunt les geven in de drie graden van het secundair onderwijs en in diverse richtingen waarvan BVL, STV, TSO-STW, BSOVV en BSO organisatiehulp de meest courante zijn. Ook avondonderwijs en BUSO behoren tot de mogelijkheden. Zelfs buiten het onderwijs zijn er tal van tewerkstellingsmogelijkheden zoals facilitaire functies.

De inhoud van het onderwijsvak gezondheidsopvoeding heeft verschillende invalshoeken: in de eerste opleidingsfase wordt de nadruk gelegd op voeding en in de tweede opleidingsfase komt zorg aan bod beiden zowel op theoretisch als praktisch vlak. In de derde opleidingsfase wordt gezondheidsopvoeding als geheel verder uitgediept.

Met welke onderwijsvakken kan ik gezondheidsopvoeding combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik gezondheidsopvoeding combineren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail me
Any questions?I'd love to help you!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail me
Get the brochure