• office.jpg
  • btw.jpg
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak bedrijfsorganisatie

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak bedrijfsorganisatie aan VIVES Zuid

Ben jij geïnteresseerd in de boeiende wereld van het ondernemen? Van verkooptechnieken en marketing? Van bedrijfsmanagement en logistiek? Vind je het leuk en uitdagend om de nieuwste bedrijfseconomische IT-applicaties onder de knie te krijgen? Droom jij ervan om die passie te delen met jongeren tussen 12 en 18 jaar?

Zoek jij een opleiding die je volop met de praktijk doet kennismaken? En één waarmee je niet alleen in het onderwijs maar ook in de bedrijfswereld aan de slag kan? Dan is de lerarenopleiding bedrijfsorganisatie voor jou ongetwijfeld de juiste keuze!

Binnen het onderwijsvak bedrijfsorganisatie maak je kennis met de vele aspecten van het bedrijfsleven: boekhouding, administratie, verkoop, marketing, logistiek en de klantendienst. Je leert er de communicatie- en IT-vaardigheden om een organisatie efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen. Je komt er te weten welke invloed de economische actualiteit heeft op het bedrijfsleven, zoals de brexit, de privacywetgeving en consumentenbescherming.  En je denkt er na over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De lerarenopleiding bedrijfsorganisatie is bovendien een opleiding die op de praktijk is gericht. Daarin komt ook ondernemerschap volop aan bod. Zo nemen we de financiële gezondheid van enkele bedrijven in de streek onder de loep. En we stellen zelf een businessplan op voor een nieuw bedrijf. Je krijgt de kans om dat bedrijfje ook echt uit de grond te stampen, op kleine schaal weliswaar. Alle lessen gaan door in een praktijklokaal dat eruit ziet als een echt kantoor. Zo leer je levensecht.

Zo integreren we de praktijk nog meer in de opleiding:

  • we gaan nu en dan op bedrijfsbezoek
  • we nodigen ondernemers en gastsprekers uit de bedrijfswereld uit
  • je krijgt de kans om een bedrijfsstage te doen

Tijdens de hele opleiding verwerf je uiteraard de nodige (vak)didactische vaardigheden. Zo word je een boeiende en inspirerende leraar bedrijfsorganisatie. Jouw leerlingen zullen jongeren zijn die in het hervormde secundair onderwijs een richting kiezen uit het studiegebied economie en organisatie. 

Belangrijk om te weten: om de lerarenopleiding bedrijfsorganisatie te starten, is voorkennis geen absolute must. Het geeft je een zeker comfort maar vooral je motivatie is belangrijk. Samen met interesse en inzet brengt je dat al heel ver.

Met welke onderwijsvakken kan ik bedrijfsorganisatie combineren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.