• avondonderwijs.png

Educatieve bachelor lager onderwijs via avondonderwijs

Educatieve bachelor in het onderwijs: lager onderwijs via avondonderwijs aan VIVES Zuid

Heb je veel zin om kinderen uit het lager onderwijs als juf of meester een fantastische tijd te bezorgen? Heb je een brede interesse en zit lesgeven in je bloed? Wil je je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in de basisschool en zo het verschil helpen maken? Dan is een educatieve bachelor in het lager onderwijs ongetwijfeld iets voor jou.

Leraar word je niet zomaar van vandaag op morgen. Er is tijd nodig om te groeien als leerkracht. In de lerarenopleiding leggen we een stevige basis waarmee je in het werkveld aan de slag kan. We begeleiden je stap voor stap op de weg naar je job.  Leraar word je door in de praktijk te staan. Daarom bestaat een aanzienlijk deel van je opleiding uit stage. Samen met de docenten ga je op zoek naar de juiste middelen om het beste uit je leerlingen te halen.

Flexibiliteit staat in avondonderwijs voorop. We tekenen voor jou een aangepast traject op maat uit afhankelijk van jouw vooropleiding en tijd. 

Verplichte instaptoets

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen (in dag-, avond- en afstandsonderwijs) moeten deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe lang doe ik over deze opleiding?
Wanneer kan ik starten met deze opleiding?
Ga ik tijdens de opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Hoe word ik geëvalueerd?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Kan ik nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Sofie Pottiermail me
Get the brochure