• kleuter03.png
  • kleuter01.png
  • kleuter02.png

Educatieve bachelor in het kleuteronderwijs via werkplekleren

Educatieve bachelor in het kleuteronderwijs via werkplekleren aan VIVES Zuid

Wil jij samen met kinderen op pad om spelenderwijs de wereld te ontdekken? Zit de passie om kleuterjuf of – meester te worden al van kinds af aan in jou? Ben je liefst praktijkgericht bezig en ga je graag zo vlug mogelijk aan de slag in een school? Dan is een educatieve bachelor in het kleuteronderwijs via werkplekleren echt jouw ding!

Bij werkplekleren - uniek in Vlaanderen - sta je met beide benen in de praktijk. Twee dagen per week ben je in een basisschool aanwezig. Je komt terecht in een klas waar je geleidelijk de taak van de leerkracht overneemt. Naast 'kijken' wordt verwacht dat je 'meehelpt' en uiteindelijk ook zelf 'doet'. Zo leer je geleidelijk aan de knepen van het vak.

Daarnaast krijg je twee dagen les op de campus in Kortrijk, waarin je alle kennis en vaardigheden opdoet die verwacht worden van een leerkracht. Er is ook één dag per week voorzien voor zelfstudie: opdrachten maken, oefenmomenten voorbereiden en cursussen bijwerken, kun je dan inplannen.

Alle werkplekscholen bevinden zich in de provincies West- en Oost-Vlaanderen.

Verplichte instaptoets

In Vlaanderen moet iedere toekomstige leerkracht een verplichte instaptoets afleggen om de lerarenopleiding te kunnen starten. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina.

Waar kan ik met mijn diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik tijdens de opleiding?
Hoelang doe ik over de opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Kan ik deze opleiding ook studeren als werkzoekende?
Kan ik deze opleiding combineren met een baan?
Insurance and enrolment
Share on
Knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.