• secundair.jpg

EDU

EDU aan VIVES Zuid of VIVES Noord

EDU biedt je de unieke kans om reeds tijdens je opleiding de realiteit van het leraar zijn te ontdekken. Je krijgt een stevige basis om in de klas samen met je leerlingen aan de slag te gaan.

Door de samenwerking tussen KU Leuven en VIVES, zal je EDU-opleiding je meteen in contact brengen met de verschillende profielen die leraren elk vanuit hun eigen achtergrond hebben. Zo bouw je, samen met andere graduaats- en bachelorstudenten, aan een gemeenschappelijke basis en leer je ook de eigenheid van elk type leraar kennen. Meteen de beste start om later in één schoolteam samen te werken.

Binnen de onderwijskundige en pedagogische bouwstenen van de opleiding volg je samen seminaries, debatten en workshops. Je krijgt keuzemogelijkheden uit het aanbod van VIVES, wat je programma extra aantrekkelijk maakt, je toelaat verder te bouwen op je eigen interesses en ervaringen, en je leraarschap verbreedt en verdiept. Er is één pool van regionale diversiteitsprojecten waaruit je vanuit elk type opleiding kiest voor je diversiteitsstage. De regionale begeleiding van die stage wordt gezamenlijk georganiseerd.

Elke educatieve opleiding binnen EDU leidt studenten op die het leraarschap in al zijn facetten beheersen, toch zijn er accentverschillen. Op basis van je reeds behaalde diploma en/of nuttige ervaring volg je een passend traject volgens het schema hieronder. Zo word jij de leraar die bij jou past.

edu.png
Insurance and enrolment
Share on