• student13.jpg

Studiegebied onderwijs

Als leraar worden in het kleuteronderwijslager onderwijs of secundair onderwijs je droom is, dan biedt het studiegebied onderwijs van de hogeschool VIVES de kans om dit waar te maken. Hogeschool VIVES biedt een ruime waaier van verschillende programma’s en leerroutes aan die allen op een gelijkwaardige wijze leiden tot een diploma als leraar.

Je kunt een leerroute kiezen die het best bij jouw mogelijkheden aansluit. In de tweede en zeker in de derde opleidingsfase is er een ruim aanbod aan keuzetrajecten, internationale uitwisselingsprogramma’s in Europa en daarbuiten. Je kan ook enkele vakken volgen aan de universiteit en zo ervaren of een universitaire vervolgopleiding misschien iets voor jou is.

Ruimer bekeken is een lerarenopleiding ook een algemeen vormende basisopleiding met ruime aandacht voor communicatie en omgang met mensen. Een professionele beroepsuitweg vind je na een lerarenopleiding zeker niet enkel in het onderwijs, maar ook in andere educatieve organisaties en diensten.

Verplichte instaptoets

Studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen (in dag-, avond- en afstandsonderwijs) moeten deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. Meer informatie hierover lees je op onze instaptoetspagina

Share on

VIVES Brugge Xaverianenstraat
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
+32 50 30 51 00
[email protected]

VIVES Kortrijk
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
+32 56 26 41 48
[email protected]

VIVES Torhout
Sint-Jozefstraat 1
8820 Torhout
+32 50 23 10 30
[email protected]

Any questions?I'd love to help you!Noël Selismail me
Get the brochureDownloadPer post