• kunststof.png

Verkorte studieroute kunststofverwerking

Verkorte studieroute kunststofverwerking aan VIVES Zuid

Behaalde je reeds een industrieel-wetenschappelijke bachelor? Wil je naast je behaalde diploma je kennis nog verder verdiepen? Wil je met de nieuwste en de meest innoverende ontwerptechnieken in een stimulerende leeromgeving kennismaken? Kijk dan zeker verder wat deze verkorte leerroute jou te bieden heeft. 

In deze opleiding kom je als creatieve ontwerper én constructeur volledig aan je trekken. Het is een veelzijdige, praktijkgerichte opleiding die steunt op drie pijlers: ontwerptechniek, productietechniek en technologische vormgeving. De nadruk ligt niet enkel op het (technisch) ontwerp, maar evenzeer op de realisatie ervan. De verkorte leerroute is een ideale verdere voorbereiding tot de arbeidsmarkt, een soort schakeljaar waarbij je als student je horizon verruimt door kennis te verwerven in een belangrijke industrietak met veel groeipotentieel. 

In een stimulerende leeromgeving maak je kennis met de nieuwste, innoverende ontwerptechnieken. (CAD tekenen, rapid prototyping...) Je leert alles over de klassieke en over de nieuwe, opkomende productietechnieken. Via hoorcolleges, uitgebreide labosessies en projecten krijg je de technologische basisprincipes onder de knie.  (mechanica, elektriciteit, materialenleer...)

Via deze leerroute behaal je het diploma bachelor in de ontwerp- en productietechnologie. Deze opleiding kent twee afstudeerrichtingen: kunststofverwerking en ontwerp- en productietechnologie. In de afstudeerrichting kunststofverwerking ligt de klemtoon op het ontwerp van kunststofproducten en de daarbij horende verwerkingsprocessen.

Let op: dit is een verkorte studieroute. Om je in te kunnen schrijven voor deze opleiding, dien je al te beschikken over een bachelor- of masterdiploma. Meer informatie over de reguliere bacheloropleiding vind je hier.

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Insurance and enrolment
Share on

Bezit je al een bachelordiploma binnen dit studiegebied, dan kun je in één jaar deze bachelor extra behalen.

Any questions?I'd love to help you!Tim Claeysmail me
Get the brochure