• hvac15.jpg
  • hvac.png
  • hvac11.jpg

Graduaat HVAC-systemen

Graduaat HVAC-systemen aan VIVES Noord

Kiezen voor de graduaatsopleiding HVAC-systemen is kiezen voor een boeiende toekomst in de wereld van HVAC (heating, ventilation en airconditioning). De industrie kampt met een groot tekort aan technici met een degelijke vooropleiding, dus studeer je bij ons af dan vind je gegarandeerd je weg op de arbeidsmarkt naar een boeiende baan.

Om de steeds complexere klimaatinstallaties in dienst te nemen en zo weinig mogelijk het klimaat te belasten, is er nood aan goed opgeleide technici in de verwarmings- en koeltechniek, luchtbehandeling en hernieuwbare energie die over de wettelijk erkende certificaten beschikken in de HVAC. Als onderhouds-, service- en montagetechnicus bouw je installaties op die zo weinig mogelijk energie verbruiken door gebruik te maken van de nieuwste technologische applicaties. Tijdens het werkplekleren leer je technische vaardigheden die je als vakspecialist nodig hebt.

Bij VIVES start de graduaatsopleiding HVAC-systemen meteen in de afstudeerrichting klimatisatiesystemen. In de graduaatsopleiding HVAC-systemen kun je alle erkende wettelijke certificaten behalen om aan de verwarmings-, koeltechnische, luchttechnische en hernieuwbare energie installaties te mogen werken en dat is uniek in Vlaanderen.

De lessen gaan door in onze gespecialiseerde labo's op de VIVES-campus in Kortrijk.

Insurance and enrolment
Share on