• spiegel.jpg
  • touchscreen.jpg
  • hooglaagsysteem.png

Bachelor in de zorgtechnologie

Bachelor in de zorgtechnologie aan VIVES Zuid

Heb je interesse in technologie en daarnaast ook in de zorg- en sport sector? Dan is de professionele bacheloropleiding zorgtechnologie iets voor jou! Technologische ontwikkelingen in onze maatschappij winnen immers steeds meer aan belang en hebben ook hun intrede gedaan in de gezondheidszorg. Deze en andere maatschappelijke evoluties, zoals vergrijzing en een stijgend aantal chronisch zieken, maar ook de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, vereisen een zo efficiënt mogelijke aanpak van onze zorg! Ook binnen de sport gaat men steeds meer gebruik maken van technologische ondersteuning.

Al heel wat technologische ontwikkelingen dragen bij aan een verhoogde levenskwaliteit voor personen jong én oud, valide of  met een beperking. Hierbij denken wij aan aangepaste iPads, smartphones met specifieke icoontjes om te communiceren.  Sommigen maken ook gebruik van een robot ter ondersteuning van de communicatie en de begeleiding bij bepaalde activiteiten of om zich te verplaatsen.

Je creativiteit en interesse in technologie en zorg is de ideale basis voor deze opleiding. Je leert de noden van individuele zorgvragers en sporters in kaart brengen en biedt (technologische) oplossingen op maat om de levenskwaliteit van je doelgroep te verhogen en de arbeidsomstandigheden verbeteren. Bovendien leer je samenwerken met andere disciplines en werk je projectvoorstellen uit om technologie en zorg op elkaar af te stemmen, zowel in een bedrijf als in een zorginstelling. Vanaf academiejaar 2021-22 is er de keuze tussen het keuzetraject gezondheidstechnologie en sporttechnologie!

Beschik je al over een bachelor gezondheidszorg, dan kun je de opleiding zorgtechnologie ook volgen via een verkorte studieroute.

Bekijk de presentatie

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Heb je een vraag rond zorgtechnologie?
Insurance and enrolment
Share on
Uniek in Vlaanderen

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.