• Elektronica Lab
Bachelor in de elektromechanica

Automatisering

Bachelor in de elektromechanica, afstudeerrichting automatisering aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Elektromechanica staat voor creatief, dynamisch, polyvalent... Elektromechanica gaat over mechatronica, elektriciteit, mechanica, automatisering, hernieuwbare energie, vormgeving, materialen, ontwerp, machines... De opleiding tot bachelor in de elektromechanica is de breedste technologie-opleiding in het hoger onderwijs. De opleiding zoekt studenten die geboeid zijn door technologie, om het even of ze uit het algemeen vormend of het technisch secundair onderwijs komen.

Bachelors in de elektromechanica zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt door hun brede opleiding. De hoge loonkost dwingt bedrijven om altijd maar verder te automatiseren. Onze afgestudeerden staan in voor het ontwerp, de engineering, de productie, de installatie en het onderhoud van die moderne technologie.

We bieden je een aangename studieomgeving, een diploma dat hoort bij de top 20 diploma's die het snelst een goed betaalde job opleveren, het hoogste startloon van alle professionele bachelordiploma's, toegang tot een hele waaier van beroepen en sectoren, de mogelijkheid om verder te studeren voor een masterdiploma, een opleiding met een flink stuk praktijk en een opleiding die zijn kwaliteiten bewezen heeft bij bedrijven.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet deze opleiding eruit aan VIVES Brugge Station?
Hoe ziet deze opleiding eruit aan VIVES Kortrijk?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Kan ik deze opleiding ook studeren als werkzoekende?
Insurance and enrolment
Share on
knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Tom Van Benedenmail me
Any questions?I'd love to help you!Martin Wyllemanmail me
Get the brochure