• welness.jpg
Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement

Wellness & spamanagement

Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement, afstudeerrichting wellness & spamanagement aan VIVES Zuid

Een dag, avond of weekendje wellness is het ideale middel om je geest en lichaam helemaal te ontspannen. Maar dat is lang niet het enige positieve effect. Een van de voornaamste redenen waarom men doorgaans een kuuroord bezoekt is om te ontspannen. Je sluit jezelf even af van de drukke buitenwereld, zonder afleidingen of storende elementen. Aangepaste decoratie, verlichting en kalmerende achtergrondmuziek helpen aanvullend om je geest tot rust te laten komen.

De afstudeerrichting wellness & spamanagement focust op een job als vitaliteitsmanager in spa-omgevingen waar je zorgt voor de organisatie en planning van het wellnessaanbod in al zijn facetten. Je beheert budgetten, schoolt medewerkers bij, volgt technologische innovaties op binnen de wellbeingnoden en stelt samen met je team wellbeing-arrangementen op.

Door de verworven managementskills kun je dit beroep zowel in dienstverband of als zelfstandige zaakvoerder beoefenen. Organiseren, mensen coachen, resultaten bespreken en evalueren, motiveren, doelgericht nieuwe initiatieven implementeren met het oog op wellbeing van je klanten ... daar focussen we op in deze opleiding.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on
Nieuwe opleiding!

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.