• logistiek07.jpg
  • logistiekm.png
  • logistiek.jpg
Bachelor in het bedrijfsmanagement

Supply Chain Management

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Supply Chain Management* (logistiek management) aan VIVES Zuid *onder voorbehoud goedkeuring Vlaamse Regering

De afstudeerrichting Supply Chain Management leidt je op tot een moderne manager die de multinationale netwerksamenleving kent en er graag een prominente rol in speelt. Je hebt interesse in de interne en externe logistieke ketting van nationale en multinationale bedrijven.

Je wil specialist worden in een of meerdere schakels van deze logistieke ketting: van aankoop bij de leverancier over productie, opslag en distributie van afgewerkte producten tot bij de eindklant. E-commerce, warehousing, douane en accijnzen, voorraadbeheer en transportmanagement kennen voor jou geen geheimen meer.

Supply Chain Management is de ruggengraat van elk bedrijf en elke organisatie. Het bepaalt de klanttevredenheid, de omzet en de winst. Op onze campus, te midden van de Eurometropool, bevind je je in het kloppende logistieke hart van Europa. België is immers een belangrijk import/export en doorvoerland, een aantrekkelijke regio voor warehousing en distributie activiteiten en het staat in de top-vijf van de wereld Logistics Performance Index. 

Bij VIVES krijg je les van docenten uit de praktijk, die je naast een grondige economische basisvorming ook de nieuwste digitale logistieke tools leren kennen. Via duaal leren sta jebovendien vanaf het eerste jaar met je voeten in de praktijk. Vanaf het tweede semester van het eerste jaar ga je een dag per week in een logistiek bedrijf aan de slag, waar je opgedane kennis onmiddellijk kunt uitvoeren.

Waarom onze studenten voor Supply Chain Management kiezen

Bekijk de presentatie

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Insurance and enrolment
Share on
Duaal leren

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!An-Sofie Carrettemail me
Any questions?I'd love to help you!Veerle Lahoussemail me
Get the brochure