• leraarict.png
Bachelor in de toegepaste informatica

Softwaremanagement

Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting softwaremanagement in VIVES Zuid

Het internettijdperk en de groei van de informatica hebben het economische landschap ingrijpend gewijzigd. Begrippen als e-business en e-government zijn geen fictie meer. Daardoor is er in de bedrijfswereld en bij de overheid niet alleen vraag naar technische informatici maar ook naar mensen die de bedrijfseconomische aspecten kunnen vertalen naar de informaticawereld en omgekeerd: die de mogelijkheden van informatica kunnen communiceren naar alle niveaus en disciplines in het bedrijf.

In deze afstudeerrichting krijg je een sterke basis in databaseontwerp, analyse, programmeren en systeem- en netwerkbeheer, maar dit wordt aangevuld met een sterke economische pijler, met vakken als Business Management, E-marketing, Business Process Modelling, Business Process Improvement, E-business Entrepreneurship, Accountancy, Computer Law, .... Door deze combinatie van informaticakennis en businesskennis is een afgestudeerde in deze richting de ideale brug tussen de business en de IT. Wie kiest voor de afstudeerrichting Softwaremanagement studeert automatisch af in het keuzetraject Business & IT.

gemeenschappelijk eerste jaar.PNG
Insurance and enrolment
Share on
knelpuntberoep

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!Arne Vandenbusschemail me
Any questions?I'd love to help you!Katrien Deleumail me
Get the brochure