• stage.png
Bachelor in het bedrijfsmanagement

Logistiek management

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting logistiek management aan VIVES Zuid

De afstudeerrichting logistiek management leidt je op tot een moderne manager die de multinationale netwerksamenleving kent en er graag een rol in speelt. Je weet wat er speelt in de praktijk en je verdiept je in fast moving consumer goods, duurzaamheid en e-commerce. Douane en accijnzen, warehousing, productielogistiek en transportgeografie kennen voor jou geen geheimen.

Logistiek is dat deel van de toeleveringsketen waar vervoer en opslag van goederen en diensten van de plaats van verzending tot de plaats van gebruik zo optimaal mogelijk worden gepland, toegepast en beheerd. Elk bedrijf heeft een interne logistieke ketting en België is bovendien ook een gigantisch doorvoerland, over de weg, het water, het spoor en door de lucht.

Bij VIVES krijg je les van docenten uit de praktijk, die je naast een grondige economische basisvorming ook de nieuwste digitale logistieke tools leren kennen. Via duaal leren sta je in de specialisatie Business Logistics bovendien vanaf het eerste jaar met je voeten in de praktijk: vanaf het tweede semester van het eerste jaar ga je een dag per week in een logistiek bedrijf aan de slag, waar je wat je geleerd hebt meteen kunt toepassen.

Waarom onze studenten voor logistiek management kiezen

Bekijk de presentatie

Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wanneer kan ik starten met de opleiding?
Insurance and enrolment
Share on
Duaal leren

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?I'd love to help you!An-Sofie Carrettemail me
Any questions?I'd love to help you!Veerle Lahoussemail me
Get the brochure