• verkeerskunde.jpg

Graduaat in de verkeerskunde en mobiliteit

Graduaat in de verkeerskunde en mobiliteit aan VIVES Zuid

Wil je in de toekomst, samen met andere partners, zorgen voor een duurzame mobiliteit en meewerken aan meer verkeersveiligheid? Dan is de graduaatsopleiding verkeerskunde en mobiliteit echt iets voor jou!

Mobiliteit beheerst ons dagelijks leven: de plaats waar we wonen en werken, onze kinderen naar school gaan of gaan sporten, een weekenduitstap met vrienden of een verre reis... altijd komt mobiliteit om het hoekje kijken. Juist die dagelijkse realiteit en de vele uitdagingen waar wij de komende jaren voor staan op het vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid maken de graduaatsopleiding verkeerskunde en mobiliteit zo boeiend. Als verkeerskundige ga je straks vanuit een multidisciplinaire visievorming meewerken aan een vlotter en veiliger verkeer, (openbaar) vervoer en mobiliteit.

Deze graduaatsopleiding richt zich met name op studenten die na hun secundaire opleiding een bijzondere interesse hebben om professioneel aan de slag te gaan binnen het domein van mobiliteit en verkeersveiligheid, op volwassen die al aan het werk zijn, maar zich willen bij- of omscholen, op werkzoekenden die een nieuwe uitdaging willen aangaan en hun kansen op de arbeidsmarkt willen verhogen door het behalen van een (bijkomend) diploma en op iedereen die een ruime interesse heeft in de complexe wereld van mobiliteit en verkeersveiligheid.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on