• risk211.jpg
  • finance21.jpg
  • risk17.jpg
Bachelor in het bedrijfsmanagement

Financie- en verzekeringswezen

Bachelor in bedrijfsmanagement, afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen aan VIVES Zuid

Met financie- en verzekeringswezen stap je in een boeiende wereld die nooit stilstaat. Je wil het vermogen van particulieren, klanten en bedrijven beheren door hen goed en diepgaand te adviseren over hun beleggingen, kredieten, verzekeringen en risicobeheer. 

Bij VIVES start je meteen in de specialisatie Finance & Risk Management, waarin we je een grondige kennis op laten bouwen rond vermogensbeheer. Tegelijk trainen we jou als adviseur, verkoper en all-round financial entrepreneur binnen de moderne digitale financiële sector. Je wordt een expert in payment solutions, cryptocurrency (bitcoin en blockchain), crowdfunding, fintech en insurtech, forex trading en behavioral finance.

Tijdens je studie krijg je lessen van talrijke docenten en gastsprekers uit de branche, breng je verschillende bezoeken aan financiële instellingen en organisaties en leer je aan de hand van uitdagende projecten in teamverband uitdagingen te analyseren, verwerken en presenteren.

Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.