• coaching.png
Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement

Coaching & wellbeingmanagement

Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement, afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement aan VIVES Zuid

Lusteloosheid, irritatie, vermoeidheid … Een burn-out is het gevolg van te lange tijd te werken boven je krachten en met de bijbehorende stress. De afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement leidt op tot het aansturen van welbevinden op de werkvloer en burn-out- en stresspreventie. In samenwerking met verschillende afdelingen binnen bedrijven en organisaties pas je veranderingsstrategieën toe die wellbeing op de werkvloer bevorderen.

In een veranderende samenleving waar de nadruk meer en meer op het welbevinden van de werknemers ligt, is er nood aan coaching en veranderingsmanagement. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de HR-manager.

In de afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement leer je hoe je mens, team en organisatie coacht om hen weerbaar en flexibel te maken voor constante veranderingen in het werkveld. Je leert handvaten aan te reiken om risico’s naar de toekomst toe te voorkomen. Zo verminderen de kosten en verhoogt het welzijn van de medewerkers binnen jouw organisatie.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on
Nieuwe afstudeerrichting!

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.