• logistiek07.jpg
Bachelor in het bedrijfsmanagement

Business Logistics

Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting logistiek management, specialisatie Business Logistics aan VIVES Zuid

Logistiek is de ruggengraat van elk bedrijf en elke organisatie. Logistiek bepaalt de klanttevredenheid, de omzet en de winst. Studeer je logistiek management aan VIVES, dan start je meteen in de specialisatie Business Logistics. Op onze campus, te midden van de Eurometropool, bevind je je in het kloppende logistieke hart van Europa.  

Aan VIVES verwerf je je vaardigheden niet alleen tijdens de lessen, maar ook in het werkveld. Duaal leren noemen wij dat, waarbij je vanaf het tweede semester van het eerste jaar elke week een dag aan de slag gaat in een bedrijf en meteen de praktijk van dichtbij proeft, ziet en ervaart. Op de werkvloer leer je de wereld van de logistiek kennen als je broekzak: je staat midden in de bedrijvigheid, maakt connecties en leert het beroep zoals je dat nergens anders kunt. 

Kies je voor Business Logistics, dan kies je ervoor een manager te worden die het hele logistieke proces beheerst. Je wordt de cruciale schakel voor het succes van jouw bedrijf. Bij deze opleiding ligt de nadruk niet zozeer op de technische aspecten van logistiek als wel op economie, management, organisatie en communicatie. Bovendien kies je voor een beroep met een hoge werkzekerheid: de meeste van onze studenten hebben al een vaste baan op zak nog voor ze zijn afgestudeerd - zoveel werkgelegenheid is er in de logistiek. 

Waarom onze studenten voor Business Logistics kiezen

Bekijk de presentatie

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Traject op maat
Aanpak
Begeleiding
Studiemateriaal
Praktijk
Toekomst
Examens
Getuigenis
Insurance and enrolment
Share on
Duaal leren

Dit is een keuzetraject binnen een professionele bachelor. In tegenstelling tot een specialisatie, kies je een keuzetraject al van bij de start van je opleiding.