• ai18.jpg
Bachelor in de toegepaste informatica

Artificial Intelligence

Bachelor in de toegepaste informatica, afstudeerrichting applicatie-ontwikkeling, specialisatie Artificial Intelligence in VIVES Zuid

We staan op de drempel van een nieuwe evolutie in onze economie en maatschappij. Met steeds slimmere algoritmen zullen meer en meer processen geautomatiseerd kunnen worden. Geautomatiseerde systemen gebruiken artificiële intelligentie om beslissingen nemen of menselijke beslissingen te ondersteunen aan de hand van diepgaande data-analyse en neurale netwerken.

Door de snelle ontwikkeling van die technieken en de opkomst van Big Data en het Internet of Things kunnen niet alleen grote multinationals maar ook kleinere bedrijven kunstmatige intelligentie toepassen: zelfrijdende auto's kunnen problemen op het gebied van mobiliteit oplossen, met chatbots kunnen bedrijven aan efficiënte klantenservice doen en in games kan A.I. spelers van waardige tegenstanders voorzien.

VIVES is een van de enige hogescholen van Vlaanderen met een specialisatie Artificial Intelligence. Binnen de afstudeerrichting applicatie-ontwikkeling leer je de skills die nodig zijn voor het toepassen van AI binnen bedrijfsmatige processen, productontwikkeling en probleemoplossende projecten.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Welke vakken staan op het programma?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Insurance and enrolment
Share on
Nieuw!

Dit is een specialisatie binnen een professionele bacheloropleiding. Na een gemeenschappelijk gedeelte voor elke student, kies je in het tweede of derde jaar voor een specifieke uitdieping van een aspect van je opleiding.