• Gezondheidszorg Tubes

Studiedag oncologische wondzorg

Studiedag oncologische wondzorg - Cursus erkend door EWMA aan VIVES Zuid

In de gezondheidszorg wordt u als verpleegkundige regelmatig geconfronteerd met uitgebreide wondzorg doordat patiënten meer en meer ambulant behandeld worden in het ziekenhuis en/of vroeger naar huis komen.

Hierdoor wordt u meer geconfronteerd met (uitgebreide) oncologische wondzorg en staat u voor grote uitdagingen. Allereerst de juiste etiologie van de wonden vaststellen en dan op een juiste manier de wondzorg hierop aanpassen is niet zo evident.

Tijdens deze lesdag gaan we dieper in op de oncologische ulcus versus wonden en de reacties van de huid op oncologische behandelingen. Daarnaast gaan we dieper in op de (na)zorg voor de huid bij oncologische behandelingen.

Wanneer de patiënt in een palliatieve setting is beland, kunnen palliatieve patiënten uitgebreide wonden hebben die in de meeste gevallen niet meer genezen. De wonden kunnen het gevolg zijn van tumoren, bestralingswonden of doorligwonden. Soms hebben palliatieve patiënten ook een combinatie van wonden. Het accent ligt niet langer meer op het behandelen met het uitzicht op genezing, maar op het beperken van het ongemak of het bieden van comfort. Op deze dag leert u welke verbanden en hulpmiddelen er bestaan om problemen zoals excessief wondvocht, geur, pijn, bloeden, uitbreiden van de wonde en frequente verbandwissels zo goed mogelijk aan te pakken.

Naast kennisoverdracht wordt uitgebreid ingegaan op praktijkvoorbeelden aan de hand van casusmateriaal.

Doelgroep

Verpleegkundigen

Certificering

Attest van deelname

Omvang

1 lesdag

Docent(en)

Docenten CNC

Prijs

€ 90 (incl. digitale syllabus, koffie en middagmaal)

€ 35 (VIVES-studenten, mits doormailen van studentenkaart) 

Praktisch

  • Annuleren kan enkel via e-mail: [email protected]
  • Annuleren gebeurt conform de annuleringsvoorwaarden die op de website gepubliceerd zijn.
    De organisatie is niet verantwoordelijk voor elk geval van overmacht, zoals stakingen, ongevallen, files, ziekte of andere onvoorziene omstandigheden waardoor spreker en/of deelnemers niet of laattijdig op de afspraak zijn.      

Contact

Inhoudelijke coördinator:
Luc Gryson
[email protected]      

Coördinator Permanente Vorming:
Peter Burggraeve
E-mail: [email protected]
Tel: 051 23 23 30

ewma.jpg
Insurance and enrolment
Share on

Vrijdag 14 februari 2020 - 09u00 - 17u00

€ 90,00
Any questions?I'd love to help you!Sylvie Demeulemeesteremail me