• Bachelor verpleegkunde
  • verpleegkunde.jpg
  • verpleegkunde.jpg

Bachelor verpleegkunde

Bachelor in de verpleegkunde aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Als verpleegkundige ben je veelzijdig. Je bent sterk in observeren, klinisch redeneren, communiceren, samenwerken, organiseren en coördineren. Elke dag opnieuw sta je dicht bij de medemens en maak je het verschil op moeilijke momenten. Wil je dagelijks naar huis gaan met het gevoel dat je een onmisbare bijdrage hebt geleverd? Dan is de opleiding verpleegkunde aan hogeschool VIVES in dagonderwijs of in afstandsonderwijs iets voor jou!

VIVES staat garant voor een persoonlijke aanpak. Je groeit in een innovatieve leeromgeving met een variatie aan werkvormen en ervaringsgericht praktijkonderwijs. Tijdens je studie krijg je les van docenten en gastsprekers met specifieke expertise en doe je hands-on ervaringen op aan de hand van praktijklessen en uitdagende stages. 

Teamwork makes the dream work. Bij VIVES hebben we dat goed begrepen en daarom staat samenwerken centraal doorheen heel de opleiding. We reiken je tools aan om op een empathische manier te leren handelen en communiceren. Uiteindelijk is dat wat je later het vaakst zult doen: goed naar mensen luisteren om vervolgens correct te kunnen inspelen op hun specifieke zorgbehoefte. We leren je tijdens de opleiding de gezondheidssector van binnen en van buiten kennen, zodat je een bekwame verpleegkundige wordt. De combinatie van kennis en kunde maken van jou een erg gewaardeerde werknemer.

De opleiding verpleegkunde staat voor innovatie en variatie. In het werkveld is het niet anders: als verpleegkundige heb je een uitdagende job, vol afwisseling!

Omwille van de coronamaatregelen gaan onze infodagen voorlopig helaas niet door op de campus. De coördinator afstandsonderwijs staat je toch met veel plezier persoonlijk te woord. Dit kan zowel digitaal als op afspraak op de campus. Indien je graag een gesprek inplant, gelieve contact op te nemen met Monique Deplaecie via [email protected]

Verpleegkunde studeren aan VIVES

Bekijk de presentatie

Waar kan ik met het diploma bachelor verpleegkunde aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding verpleegkunde?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding verpleegkunde?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Kan ik tijdens deze opleiding ook naar het buitenland?
Is er een brugopleiding voor studenten met een HBO5-diploma?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe word ik begeleid?
Hoe verlopen de praktijklessen en de stages?
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Insurance and enrolment
Share on

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Any questions?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Brugge
I'd love to help you!Heidi Schepersmail me
VIVES campus Kortrijk
I'd love to help you!Nele Verstraetemail me
VIVES campus Roeselare
I'd love to help you!Hannelore Vandepittemail me
Any questions?I'd love to help you!Monique Deplaeciemail me
Get the brochure